2013 – Кампания: ….Но ние СМЕ ХОРА!

За периода 01.07.2012 г. – 31.06.2013 г. „Каритас България” успя да набере чрез благотворителната си кампания и реализирани инициативи сумата от 48 169 лв. Благодарение на тези средства 334 болни и самотни възрастни хора получиха в рамките на три месеца и половина ежедневно комплексно (здравно и социално) обгрижване, предоставено от професионалисти, на място, където възрастните хора се чувстват най-спокойни – в техните домове.

Възрастните хора, за които сътрудниците на „Каритас” полагат ежедневни грижи, са с ниски доходи и съпътстващи здравословни проблеми, в невъзможност сами да се грижат за себе си и за своето домакинство, нуждаещи се от наблюдение и дългосрочни грижи, но неможещи да си ги позволят. Често, оставени сами на себе си, без близки и роднини, на които да разчитат. За тях „Каритас” вече повече от 10 години реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която предоставя професионално комплексно обгрижване в домовете на нуждаещите се възрастни хора.

„Домашни грижи на Каритас” осигуряват спокойствието на възрастния човек, че изживява старините си в своя собствен дом и че може да разчита на грижата и подкрепата на специалисти, които му помагат за подобряване и поддържане на здравословното състояние и достойно изживяване на старините. В грижа и обич.

Защото СМЕ ХОРА!

През посочения период каузата ни беше подкрепена от:

  • Индивидуални дарители подкрепиха каузата ни, като направиха дарения чрез есемес, онлайн, чрез касичките ни за дарение и по банков път.
  • Фондация „Комунитас”, „Сага Комодитис” АД, „АйСиДжи технолоджи” ЕООД, „МЛД трейдинг” ЕООД, “Маркетинг В” осигуриха финансова подкрепа за каузата ни.
  • CRS, ФПББ (с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”) оказаха финансова подкрепа, чрез която подобрихме капацитета си за набиране на средства.
  • „РайфайзенБанк” включиха за трета поредна година каузата ни в благотворителната си инициатива „Избери, за да помогнеш”.
  • Търговска верига „Кауфланд България” и „Летище София” ни предоставиха възможност за поставяне на касички за дарения на територията на управлявани от тях обекти.
  • Дарителска платформа на ФПББ – каузата ни беше включена в тази платформа, която има за цел да свързва дарители с обществено значими каузи. В пряка връзка с това, нашата кауза стана част от благотворителния дуатлон (бягане и колоездене) „1000 km Balkan Charity Challenge” – инициатива на маратонци от България и Румъния, имаща за цел да събере дарения за 15 социално значими каузи от двете държави.
  • Единен дарителски номер (DMS) – каузата ни беше включена в платформата за дарения чрез кратки текстови съобщения (SMS) и можеше да бъде подкрепена и с есемес на номер 17 777, с текст DMS CARITAS, на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.
  • „Публисис” АД – безвъзмездно ни подкрепиха в изработването на рекламните материали за кампанията.
  • Столична община и “Метрополитен” ЕАД осигуриха излъчване на видеоклипа в метростанциите, както и разполагането на рекламни плакати във влакчетата.
  • „Топлофикация София” ЕАД съдейства за разпространение на специално създадения за нуждите на кампанията единен дарителски номер (DMS) чрез отпечатване на рекламно каре върху фактури на битовите си потребители.

Партньори:

БНТ, БТВ Медиа Груп, ТВ Нюз 7, ПОТВ, Канал М, БНР, радиоверига „Фокус”, Радио Благоевград, радиовериги „Ултра” и „Вега+”, БТА, агенция „Фокус”, “Уеб медия груп” АД, „Програмата Медия Груп” ООД, „Всеки ден”, „Актуално”, „Илумън”, „Бонапети”, „Аренамедиа”; сдружение “Младежки глас” – Монтана, CSR.

Вярваме, че с помощта на подобни кампании и партньорства, ще можем да бъдем в още по-голяма полза на възрастните хора в нужда, така че те да могат да се радват на достойни старини.

Благодарим на всички вас – дарители и наши партньори, че станахте част от тази значима кауза!