2021 – Защото СМЕ ХОРА!

През 2021 г. проведохме поредното издание на ежегодната ни кампания „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 01.11.21 г. – 31.01.22 г., под мотото „Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!“.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която през 2021 г. 459 възрастни хора от 13 села и градове в България получаваха медицински и социални грижи директно в своите домове, както и сигурност, че не са изоставени и забравени и че има хора, на които могат да разчитат.

Медийни партньори на кампанията бяха: „БТВ медиа груп“, „Нова броудкастинг груп“, БНТ, БНР, Национална верига радио „Фокус“, Радио „Дарик“ – Русе, Радио „Фреш“, радио „Мелъди“, Радио MIXX, Фолк радио, Пловдивска телевизия „Тракия“ (ПОТВ).

Даренията за каузата, събрани чрез кампанията „Защото СМЕ ХОРА“, възлизат на 35 287 лв. Тези средства подпомогнаха медицинските сестри и домашните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им възрастни хора и да им помагат – с професионални грижи, внимание и добро отношение, да изживеят старините си достойно.

Благодарим на всички дарители и партньори, които подкрепиха каузата! Благодарим ви, че проявявате загриженост към възрастните хора и чрез подкрепата си показвате, че когато обединим сили и действаме заедно, можем по-лесно да облекчим страданието и да помогнем на едни от най-уязвимите хора днес да водят по-достоен живот!