2018 – Защото СМЕ ХОРА!

Вярваме, че във всеки етап от житейския си път човек трябва да живее достойно, затова и реализирахме ежегодната си кампания в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 01.11.2018 г. – 31.03.2019 г.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която 497 възрастни хора от 14 населени места в България получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Даренията, събрани от кампанията, възлизат на 49 754 лв. Дарените средства ще подпомогнат мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават нуждаещи се възрастни хора в техните домове и да им помагат както с професионални грижи за здравето и социалните им потребности, така и с грижи за тяхното емоционално състояние.

Благодарим на всички дарители и партньори, чрез които стана възможно услугата „Домашни грижи на „Каритас” да достигне до възрастните хора, които имат нужда от нея! Благодарим ви, че помагаме заедно!