2010 – Кампания: Да помогнем на нуждаещите се в Хаити

Приключи набирането на средства за пострадалите в Хаити

Дарение от 10 лв.  осигури храната за 1 седмица на 1 пострадал.

Даренията се набираха до 15 април 2010 г.

На 12 януари 2010г. в Хаити имаше опустошително земетресение с над 250 00 човешки жертви, много ранени,  стотици хиляди хора останали без дом. Общият брой на пострадалите беше над 3 млн. души. Цялата международна общност положи усилия за справяне с бедствието и преодоляване на хуманитарната криза.

Каритас в България веднага след бедствието обяви Апел за помощ сред общността в страната. До края на април 2010 г. всеки, който пожела имаше възможност да дари средства чрез обявените банкови сметки на Каритас, чрез системата Е-pay или чрез енорийския свещеник в енориите. В резултат на това бяха събрани 1300 лева.

Средствата бяха предоставени на Каритас Интернационалис. С тях бяха закупени хранителни продукти за 130 човека от Хаити, които все още се нуждаят от външна помощ и не разполагат с възможности сами да задоволяват нуждите си от храна и вещи от първа необходимост.

Благодарим на всички, които участваха в кампанията за пострадалите в Хаити и допринесоха за намаляване страданието на хората в тази страна!

Екипа на Каритас в България