Зимна приказка

Визия: Ваня Клечерова

Финият, пухкав сняг сътвори поредната зимна приказка. Приказка, която навява усещане за семеен уют, приятни разговори и доволно усмихнати лица. Преди да се потопим в уюта на тази приказка обаче, нека си спомним за хората, лишени от тази благодат. За възрастните хора. Притихнали в празната си стая, общуващи единствено с портретите на своите близки.

Старостта не винаги означава щастливо спокойствие след бурята от житейски успехи и провали. Понякога вместо да пият чай край печката и да разговарят с приятели, възрастните хора треперят от студ и бършат сълзите си. Често, те няма с кого да споделят оскъдната си трапеза, нито впечатленията си от преживения ден.

Чрез услугата „Домашни грижи“, „Каритас“ застава рамо до рамо с възрастните хора и им показва, че не са сами и че са грижа и мисъл за някого. Защото освен че предоставят професионални грижи, медицинските сестри и социалните помощници на „Каритас” се отнасят към възрастния човек с разбиране и внимание. С топло отношение и усмивка отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му. Нерядко тe са единствените хора, с които той има контакт. И затова са и негови близки – онези, които ще подържат ръката му, ще му разкажат нещо и ще изслушат неговите думи.

Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща. Пътят, който е изминал досега, е достоен за уважение. Емоциите, които е изживял, са нашият житейски урок. Неговата лична история е историята на нашето съзряване. Затова – поискайте да я научите. И я чуйте със сърцето си.

Бъдете част от нашата кауза. Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек.

Може да изразите подкрепата си, като:

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Стане постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“, по следната банкова сметка:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: Каритас България

Дарите онлайн, през модула от сайта ни.