35 287 лв. са набраните средства от кампанията „Защото СМЕ ХОРА“

35 287 лв. са набраните средства от кампанията „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 01.11.21 г. – 31.01.22 г., под мотото „Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!“.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. Помагаме на тези възрастни хора чрез услугата „Домашни грижи на „Каритас“. Благодарение на нея, през 2021 г. 459 възрастни хора от 13 села и градове в България получаваха дългосрочни медицински и социални грижи директно в своите домове, както и сигурност, че не са изоставени и забравени и че има хора, на които могат да разчитат.

За да осигурим професионални домашни грижи на един възрастен човек за един месец, са нужни 90 лв. Събраните чрез кампанията „Защото СМЕ ХОРА“ дарения подпомогнаха медицинските сестри и домашните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им възрастни хора и да им помагат – с професионални грижи, внимание и добро отношение, да изживеят старините си достойно.

Медийни партньори на кампанията бяха: „БТВ медиа груп“, „Нова броудкастинг груп“, БНТ, БНР, Национална верига радио „Фокус“, Радио „Дарик“ – Русе, Радио „Фреш“, радио „Мелъди“, Радио MIXX, Фолк радио, Пловдивска телевизия „Тракия“ (ПОТВ).

Благодарим на всички дарители и партньори, които подкрепиха каузата! Благодарим ви, че проявявате загриженост към възрастните хора и чрез подкрепата си показвате, че когато обединим сили и действаме заедно, можем по-лесно да облекчим страданието и да помогнем на едни от най-уязвимите хора днес да водят по-достоен живот!