Сътрудниците към Домашни грижи на Каритас в гр. Раковски зарадваха 12 възрастни човека с храна за Великденската им трапеза

Няколко дни преди католическия Великден, който тази година бе отбелязан на 27 март, 12 възрастни човека от гр. Раковски, получаващи услугата „Домашни грижи на Каритас”, бяха зарадвани с пакети с хранителни продукти.

Това стана възможно благодарение на дарители, реализирали своето дарение, чрез платформата Cashwavе, под формата на ваучери за храна на стойност 100 лв. Освен услугите, които предоставя, платформата Cashwavе предлага на потребителите й да подкрепят кауза, като дарената от тях сума достига до човека в нужда под формата на ваучер, чрез който може да се пазарува в конкретни вериги магазини. Сред включените в платформата каузи е и каузата на „Каритас” „Домашни грижи за възрастни и болни хора”.

Към ваучерите бяха прибавени и събраните средства от благородната инициатива на учениците от два втори класа на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски, които чрез продажбата на ръчноизработени мартенички набраха сума на стойност 65,40 лв. и я дариха на центъра за Домашни грижи на Каритас в гр. Раковски за закупуването на плодове и лакомства за възрастните и болни хора от града.

Няколко дни преди Великден сътрудниците към Домашни грижи на Каритас занесоха на 12 възрастни хора пакети с хранителни продукти, така че да посрещнат най-светлия Християнски празник с хубава трапеза. Хората бяха трогнати от този жест на внимание, някои дори не успяха да скрият сълзите си, разчувствани от факта, че някой някъде е помислил за тях. Те изпращаха сътрудниците на „Каритас” с усмивки и с молба да благодарят от тяхно име на децата и на всички тези хора, които със своите добри намерения и действия са допринесли за този подарък.

Грижата за възрастни хора не е срочна активност, към която ние от „Каритас” проявяваме временна ангажираност. Това е инициатива, на която сме се посветили неограничено с безусловната убеденост, че тя има смисъл и възрастните хора имат нужда от нея. Затова и ще продължаваме усилията си за осигуряване устойчивост на услугата „Домашни грижи на Каритас”, благодарение на която над 360 възрастни хора получават грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и спокойствие, уют и сигурност, от които имат най-голяма нужда в своето ежедневие.

Всеки, съпричастен към каузата, може да изрази подкрепата си, като:

Изпрати SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Стане постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв. или 5 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дари по банков път, като впишете в основанието за плащане: Домашни грижи на Каритас

Първа инвестиционна банка
IBAN: BG37 FINV 9150 12BG N08K MX
BIC: FINVBGSF

Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

 

Дарите онлайн {module [134]}

{gallery}2016_04-Velikden_Rakovski:::0:0{/gallery}

Благодарим ви, че помагаме заедно на възрастните хора!