Седмица на бедните: среща и споделяне. Достоен живот

Седмица на бедните стартира с Деня на „Каритас“ – 12 ноември 2017 г., и ще завърши на 19 ноември 2017 г. – деня, определен от папа Франциск за Световен ден на бедните.

Достоен живот

Възрастните хора са една от най-уязвимите групи в България, живеещи в риск от и в най-голяма бедност. Преобладаваща част от тях са в изключително трудна ситуация и са лишени от възможност за заслужено и достойно изживяване на старините си.

За възрастните хора обаче има алтернатива. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи”, благодарение на която възрастните хора получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове.

Като организация на Католическата църква в България, в дейностите си сътрудниците на „Каритас“ се ръководят от принципи като милосърдие, съпричастност и споделяне.

Това прави услугата „Домашни грижи на „Каритас“ изключително ценна за възрастния човек. Защото медицинските сестри и социалните помощници към Домашни грижи на „Каритас“ влизат в дома на възрастния човек не просто като професионалисти, които ще свършат задълженията си и ще поемат към следващи адреси. Напротив – те разговарят с възрастния човек, изслушват го. Доброто отношение именно възвръща усмивката върху лицето на възрастния човек и му помага да изживее старините си достойно. Прочети повече.

Защото СМЕ ХОРА!

„Каритас“ стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“, която е в подкрепа на възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи нужда от професионални грижи и наблюдение. С всеки привлечен към каузата човек, увеличаваме шансовете на един възрастен човек да изживее старините си достойно. В грижа и обич. Прочети повече.