Виртуален асистент в подкрепа на активното стареене: заключително събитие

На 26 май 2021 г. ще бъде проведено заключителното събитие на инициативата „Виртуален асистент в подкрепа на възрастни хора“ (SAAM), част от която е и „Каритас България“. Събитието ще се проведе онлайн, с начален час 14:00 ч. и ще представи интересни открития за иновациите в сферата активното стареене и грижите в домашна среда.

Ще се включат лектори от различни части на Европа, както и от Япония, които ще говорят за виртуалните асистенти, методите за убеждаване и моделите за вземане на решения, част от които са включени и в експерименталната модулна система на инициативата SAAM.

Ще разберем как технологиите могат да помогнат на възрастните хора да се чувстват по-сигурни и по-активни у дома. Ще бъдат представени и резултати от сходни инициативи, както и предизвикателствата и поуките от този тип големи международни проектни инициативи.

Вижте в програмата темите, които ще засегнат международните лектори, и се регистрирайте безплатно, за да следите събитието на живо. Очакваме ви!

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК.

(Внимание: събитието ще се проведе на английски език от 14:00 ч. местно време).

Високотехнологичната модулна система „Виртуален асистент в подкрепа на възрастни хора“ (SAAM) е разработена, за да помага на самотни възрастни хора, като следи техните здравни показатели, навиците им за хранене, движение и общуване. Целта е да се удължи активният и самостоятелен живот на хората над 60 години в собствените им домове, както и да се подпомогне работата на тези, които полагат грижи за тях (семейство, познати, социални работници). „Виртуален асистент в подкрепа на възрастни хора“ се реализира с финансовата подкрепа на Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.