Подкрепата от 1 лв. може да промени живота на възрастен човек

Всяка подкрепа е безценна, когато е дадена от сърце и с мисъл за човека до нас, който изпитва страдание. Подкрепата от 1 лев, дарен чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777, може да промени живота на възрастен човек, а вие може да бъдете двигател на промяната.

Вече 17 години „Каритас“ помага на възрастни хора от цяла България. Медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ посещават в домовете им възрастни хора от 14  села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Ежедневното ни общуване с възрастните хора показва, че лицето на старостта е еднакво тъжно и в големия град, и в малкото село, и в Северозапада, и в Югоизтока. Бедността е превзела ежедневието на възрастните хора, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За възрастните хора обаче има алтернатива. За всеки един възрастен човек е важно да прекара старините си в своя собствен дом, пропит от пъстрата емоционална палитра, изтъкала живота му. Важно е и да бъде посещаван от специалисти, които да се погрижат за здравословното му състояние и да му помогнат да се справи с ежедневните потребности, с които преди се е справял с лекота, но днес му костват огромни усилия. Важно е някой да прекрачи прага му, да размени с него топла дума и да му напомни, че е Човек, чието мнение е ценно.

Това правим и ние чрез услугата „Домашни грижи на „Каритас“ – помагаме на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат. Именно човешкото отношение на сътрудниците на „Каритас“, съчетано с професионалните грижи за здравето и социалните потребности, възвръща живеца в погледа на възрастния човек и става причина усмивката отново да изгрее върху старческото лице.

Вярваме, че когато сме много, можем да превърнем една благородна кауза в дълготрайна подкрепа за хората в нужда. Затова ви каним да се присъедините към нас.

Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му, а всяка подкрепа, дадена от сърце и с мисъл за човека до нас, е безценна и може да промени живот.

Бъдете двигател на промяната, изпратете SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. (за всички мобилни оператори) и променете живота на възрастен човек.

Научете повече за кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“.

Благодарим ви, че променяте живота на възрастните хора в България!