2 238 лв. в подкрепа на възрастни хора бяха набрани чрез дарителската кутия на „Каритас” на „Летище София”

Фотография: Ваня Клечерова

„Летище София” е партньор на „Каритас България” в желанието ни да помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Чрез дарителската кутия на „Каритас”, разположена на територията на „Летище София“, за периода 19 февруари – 20 август 2019 г. бяха набрани дарения на стойност 2 238 лв.

Тези средства ще се използват за предоставяне на професионални здравни и социални домашни грижи на нуждаещи се възрастни хора. Това става възможно благодарение на услугата „Домашни грижи на „Каритас“, която се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници. Те посещават възрастния човек в неговия дом и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалните му потребности. Сътрудниците на „Каритас“ се отнасят към възрастния човек с разбиране, внимание и с топло отношение и усмивка отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват и че има хора, на които могат да разчитат.

Благодарим на „Летище София” и на всички, които чрез своя дарителски жест помагат на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Благодарим ви, че помагаме заедно!

Ако и вие сте съпричастни към каузата, може да изразите своята подкрепа, като:

• Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори;
  • Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).
  • Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на Каритас, по следната банкова сметка:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

• Дарите онлайн чрез модула на сайта ни.

Благодарим ви, че помагаме заедно на възрастните хора да живеят достойно, като им показваме, че не са захвърлени и изоставени, че са грижа и мисъл за всички нас.