90 възрастни хора получиха подкрепа от „Каритас“ по повод Световния ден на болните

90 възрастни хора получиха подкрепа от „Каритас Русе“ по повод Световния ден на болните, който отбелязваме на 11 февруари. Сред подкрепените хора бяха:

30 възрастни болни хора, потребители на Центъра за домашни грижи на „Каритас“ в гр. Белене, получиха картички с послания, изработени от децата и младежите, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Св. Винкенти“ на „Каритас Русе“.

В с. Малчика и гр. Левски 50 тежко болни бяха зарадвани с пакети с хранителни продукти. Енорийският отговорник на „Каритас“ в Малчика – Нина Алексиева, заедно с местни доброволци на организацията, посетиха домовете на самотните възрастни хора, за да разнесат пакетите с трайни хранителни продукти и най-вече – за да ги изслушат и да им вдъхнат надежда.

В гр. Русе, благодарение на енорийския свещеник отец Валтер и Даринка Калапиш – представител на „Каритас Русе“, 10 пакета с хранителни продукти достигнаха до най-нуждаещите се семейства.

На 11 февруари Католическата общност по света отбеляза Световния ден на болните, учреден от Папа Йоан Павел II през 1992 г. Това е денят, в който си спомняме за милионите болни по света, както и за хората, които полагат грижа за тях. Сътрудниците на „Каритас“ ежедневно посещават в домовете им възрастни болни хора, като им помагат както с професионални грижи, така и с топло отношение, зачитайки тяхното достойнство.