49 754 лв. са набраните средства от кампанията „Защото СМЕ ХОРА“

Вярваме, че във всеки етап от житейския си път човек трябва да живее достойно, затова и реализирахме ежегодната си кампания в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 01.11.2018 г. – 31.03.2019 г. Даренията, събрани от кампанията, възлизат на 49 754 лв.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която 497 възрастни хора от 14 населени места в България получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Дарените по време на кампанията средства ще подпомогнат екипите от медицински сестри  и социални помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават нуждаещи се възрастни хора в техните домове и да им помагат както с професионални грижи за здравето и социалните им потребности, така и с грижи за тяхното емоционално състояние.

Благодарим на всички дарители и партньори, чрез които стана възможно услугата „Домашни грижи на „Каритас” да достигне до възрастните хора, които имат нужда от нея! Благодарим ви, че помагаме заедно!