„МенторMейт“ дари 8146 лв. в подкрепа на възрастни хора

„МенторMейт“ дари 8146 лв. в подкрепа на възрастни хора, на които мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ помагат с комплексни грижи за тяхното здравословно състояние и социални потребности. Част от средствата са дарени от служителите на компанията по време на вътрешна тяхна кампания.

Дарените средства ще подпомогнат екипите от медицински сестри и домашни помощници на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им възрастни хора от 13 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Грижите в домашна среда, предоставяни от сътрудниците на „Каритас“, оказват както професионална, така и човешка подкрепа, основаваща се на уважение, зачитане на достойнството и потребностите на всеки възрастен човек. Те помагат на възрастните хора да се справят с предизвикателствата на старостта, продължавайки да живеят в собствените си домове, където се чувстват най-спокойни.

МенторМейт е глобална софтуерна компания, предлагаща услуги за цялостна дигитална трансформация. Базирайки дейността си на комплексен троен подход, „МенторМейт“ съчетава успешна бизнес стратегия, вдъхновяващ дизайн и качествено софтуерно инженерство, за да създава модерни технологични решения.

Организацията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления и работа по вълнуващи проекти, които правят живота на милиони хора по света по-добър. В глобален мащаб „МенторМейт“ има офиси в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Минеаполис (САЩ), Гьотеборг (Швеция) и Асунсион (Парагвай), както и специалисти, работещи от всяка точка на света.

Благодарим на „МенторMейт“ и на нейните служители, които подкрепиха каузата! Благодарим ви, че помагаме ЗАЕДНО на възрастните хора в България да водят по-достоен живот. Защото СМЕ ХОРА!

Дарението на “МенторMейт” се реализира в рамките на кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“ на „Каритас България“.