Чакам посещенията им с вълнение и трепет

„Моята професия е учител, начален учител. Това работих през целия си трудов път. Но и мен, като всеки човек, старостта не ме подмина. Останах сам от 2 години… Децата ми не живеят при мен. Така, притиснат от старостта и самотата, се обърнах за съдействие към центъра за Домашни грижи на „Каритас“ в нашия град. Ползвам тази услуга от 3–4 години. Служителите на „Каритас“ са много ведри, усмихнати и отзивчиви. Това са хора, които те утешават и подкрепят, за да са дните ни по-леки. Чакам посещенията им всеки път с вълнение и трепет.“

❣️Това са думи на Любомир от гр. Белене. Той е на 88 г. и е един от възрастните хора, на които медицинската сестра и домашният помощник към центъра за Домашни грижи на „Каритас“ в Белене помагат в ежедневните грижи за здравето и социалните им потребности. С топлото си и приятелско отношение, те отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта им.

💞 Бъди част от нашата кауза! Нека заедно покажем на възрастните хора, че не са забравени и изоставени и че има на кого да разчитат. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

🎯 Може да помогнеш, като:

👉 Дариш 1 лeв или станеш постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв. чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777, за всички мобилни оператори.

👉 Дариш по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“
👉 Дариш онлайн чрез модула на сайта ни.

🥰 Благодарим, че помагаме заедно!