Каузата „Домашни грижи за възрастни и болни хора“ на „Каритас” спечели 1000 лв. от конкурса на новата социална платформа „Ятото“

„Купувам 1000 бири, изпивам бирата, връщам бутилките – 20 стотинки на бутилка. Ето 200 лева. Купувам 2000 бири, изпивам ги, връщам бутилките. Ето 400 лв. Купувам 3000 …“ Така започва една популярна реклама, чиято цел е да покаже абсурда на празното фантазиране. И веднага ни се дава реален вариант за постигане на бърза печалба. Целта на рекламите, разбира се, е да продават бързо неща, от които, ако помислим, никак нямаме нужда. А и в бързината често не забелязваме дребния шрифт отдолу на екрана.

Ние, от „Каритас България“, обаче сме се убедили, че именно с много на брой дребни жестове, от страна на всеки един човек, могат да се постигнат големи дела за повече хора в нужда. И капка по капка – става вир. Да, по-бавно, но без дребен шрифт. Имаме удоволствието да ви съобщим, че на този „стар принцип“ – чрез периодични малки действия от наша и от ваша страна, успяхме да спечелим 1000 лева от социалната платформа „Ятото“ за нашата кауза „Защото сме хора. Помогни на болен възрастен човек да получи грижа и разбиране в своя дом“.

„Ятото“ е нова социална платформа, която освен че предоставя поле за общуване между хора със сходни интереси, дава възможност на потребителите, каузите и бизнеса да си подадат ръце и заедно да направят добро. Като изберем даден проект или лична кауза, за които в продължение на една седмица извършваме определени кратки действия, ние можем да допринесем за набиране на средства за реализиране на подкрепената от нас кауза. 

В рамките на седем дни (22-28 май) с общи усилия спечелихме 1000 лв. Благодарение на тези 1000 лв. ще стане възможно мобилните екипи към Домашни грижи на Каритас да посетят в рамките на 1 месец 17 възрастни хора в домовете им и да им предоставят нужните грижи за здравето и социалния им живот. 

Това нямаше да бъде възможно без вашата ангажираност и съпричастност. Защото вярваме, че само ЗАЕДНО можем да постигнем повече, така че да сме в още по-голяма помощ за възрастните хора в нужда!