50 961 лв. са набраните средства от кампанията „Защото СМЕ ХОРА“

За поредна година „Каритас България“ проведе кампанията в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА“, която протече в периода 11.11.2019 г. – 31.03.2020 г.

Кампанията бе в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и имат нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи“, благодарение на която възрастните хора получават професионални здравни и социални грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Даренията, събрани от кампанията, възлизат на 50 961 лв. Благодарение на тези средства, 283 възрастни хора ще получават в продължение на 2 месеца здравни и социални грижи, предоставяни в домовете им от медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“. Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастните хора и с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни в ежедневието им.

Повече информация може да бъде прочетена тук.

Благодарим на всички дарители и партньори, които подкрепиха каузата! Благодарим ви, че проявявате загриженост към възрастните хора и чрез подкрепата си показвате, че когато обединим сили и действаме заедно, можем по-лесно да облекчим страданието и да помогнем на едни от най-уязвимите хора днес да водят по-достоен живот!