20 620 лв. в подкрепа на възрастни хора бяха набрани чрез „Избери, за да помогнеш“

За периода 01.11.2019 г. – 31.03.2020 г., чрез инициативата на „РайфайзенБанк“ „Избери, за да помогнеш”, за каузата ни в подкрепа на възрастни хора бяха набрани общо 20 620 лв.

Благодарение на тези средства медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ помогнаха на 76 възрастни хора, като ги посещаваха в техните домове в продължение на 3 месеца и им предоставяха професионални здравни и социални грижи, пряко съобразени с техните индивидуални нужди.

❣️ В настоящата пандемична ситуация, мобилните екипи към центровете за „Домашни грижи на „Каритас“ продължават да помагат на възрастни хора от 14 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Някои от тези възрастни хора са лежащо болни или трудно подвижни, поради съпътстващи ги здравословни проблеми. Затова освен с храна и лекарства, медицинските сестри и социалните помощници на „Каритас“ им помагат и с медицински грижи (грижа за кожа, рани, превръзки и под.) и грижи за тялото (къпане, частичен тоалет, общо мобилизиране – раздвижване; помощ при хранене, преобличане и под.).

За да помогнем на един възрастен човек със здравни и социални домашни грижи за един месец, са нужни 90 лв. ❣️ Вярваме, че когато действаме заедно, можем да се справим. Да бъдем до най-уязвимите днес! Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, може да спаси живот!

Може да помогнете ❤️, като:

👉 Дарите по банков път: с основание за плащане: Домашни грижи на Каритас:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

👉Дарите онлайн чрез модула на сайта ни.

👉 Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

👉 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

👉 Споделите този пост с приятелите и близките си.

❣️ Благодарим на „РайфайзенБанк”, че прегърнаха каузата ни. Благодарим и на всички хора, които чрез жеста на дарението ще изразят подкрепата си към възрастните хора. Благодарим ви, че помагаме заедно! ❤️