10 610 лева е набраната сума в подкрепа на възрастните хора чрез инициативата „Избери, за да помогнеш”

Фотография: “РайфайзенБанк”

Каузата на „Каритас“ в подкрепа на възрастни хора набра 10 610 лева чрез дарителската инициатива на „РайфайзенБанк” – „Избери, за да помогнеш”. В тази сума влизат дарения от банката и нейните служители (10 297 лева) и дарения от външни дарители (313 лева), реализирани в периода 01.11.2016 г. – 31.01.2017 г.

Благодарение на тези средства, медицинските сестри и социалните помощници към Домашни грижи на Каритас ще продължат да посещават нуждаещи се възрастни хора в техните домове и да полагат грижи, съобразени с техните здравословни и социални потребности. Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Специално създадената интернет платформа на „Избери, за да помогнеш” остава отворена за дарения до 30.09.2017 г. Всеки, съпричастен към възрастните хора, може да изрази подкрепата си, като посети страницата на каузата и дари по някои от посочените там начини: онлайн,

по банков път:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Благодарим на „РайфайзенБанк“ за инициативата. Благодарим и на всички хора, които чрез жеста на дарението, изразиха и ще изразят подкрепата си към възрастните хора. Благодарим ви, че станахте част от нашата кауза и че помагаме заедно!