По време на пандемията, „Каритас“ е до най-уязвимите

Иванка е на 84 г. Живее в Пловдив. Сама. Преди години претърпява тежка онкологична операция, поради травма на крака е трудно подвижна, миналата година, при падане, счупва ръката си, впоследствие здравословното й състояние се влошава и днес възрастната жена е на легло.

От три години медицинската сестра и социалният работник от центъра за Домашни грижи на „Каритас“ в Пловдив помагат на Иванка – посещават я в дома й, полагат грижи за тялото й (къпане, частичен тоалет, общо мобилизиране – раздвижване, преобличане и под.), следят здравословното й състояние, поддържат връзка с личния й лекар, закупуват изписаните й медикаменти, пазаруват, помагат й да се нахрани.

👉 Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастната жена и с емоционална подкрепа, подхождат към нея с внимание и разбиране, от които възрастната жена има най-голяма нужда. Защото, както споделя тя: „Физическата болка ме измъчва много, но това, което най-много ми тежи, е самотата. Да искаш да поговориш с някого, а наоколо да няма никой“.

💓 В настоящата пандемична ситуация сътрудниците на „Каритас“ продължават да бъдат до Иванка, посещават я в дома й и полагат грижите, от които се нуждае. Помагат и на други възрастни хора. Защото – за лежащо болни хора като Иванка, не само храната е от значение. Важни са и грижите за тялото, и за здравословното и емоционалното им състояние. Без тях – възрастните хора като Иванка – самотно живеещи, приковани към леглото си поради болестта, са обречени на бавно и мъчително вегетиране.

❣️ Ние, от „Каритас“, ще продължаваме да бъдем до Иванка и до другите възрастни хора в сходно на нейното положение. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му, а подкрепата, дадена от сърце и с грижа и мисъл за човека до нас, може да спаси живот!

👉 За да продължаваме да помагаме, имаме нужда от предпазни консумативи. Тук могат да бъдат видени конкретните видове и бройки.

❣️ Вярваме, че когато действаме заедно, можем да се справим. Да бъдем до най-уязвимите днес! Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, може да спаси живот!

Може да помогнете ❤️, като:

👉 Дарите предпазни консумативи (може да се свържете с нас на info@caritas.bg)

👉 Дарите по банков път:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Заедно
Титуляр на сметката: Каритас България

👉Дарите онлайн чрез модула на сайта ни: https://caritas.bg/kampanii/da-badem-do-uyazvimite-dnes/ .

👉 Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

👉 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).