Дребните жестове променят съдби

Подкрепата от 1 лв., дарен чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777, може да допринесе много за това един възрастен човек да живее достойно. Когато сме много – и малкото е много.

Събраните от кампанията „Защото СМЕ ХОРА“ дарения ще се използват за предоставяне на здравни и социални грижи в собствените домове на нуждаещи се възрастни хора.

Това става възможно благодарение на услугата „Домашни грижи на „Каритас“, която се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници. Сътрудниците на „Каритас“ осигуряват професионални домашни грижи на над 360 възрастни хора от 14 населени места в България.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват и че има хора, на които могат да разчитат.

Бъдете част от нашата кауза. Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек.