Професионалните грижи и топлото отношение: пътят към достойно изживяване на старините

Фотография: „Каритас Витания“

Марияна е на 82 години, от Раковски. Възрастната жена живее сама, болна е и прекарва по-голяма част от времето си на легло. Достъпът до къщата й е много труден. За да се стигне дотам, се минава през малко, тясно пространство, което – освен всичко друго, затруднява и нейното излизане навън и възможността й да се вижда с други хора. Марияна живее в изключителна бедност.

Медицинските сестри към центъра за Домашни грижи на „Каритас“ в Раковски посещават възрастната жена всеки ден и освен, че се грижат за здравословното й състояние и социалните й потребности, ѝ носят сготвена храна, която се осигурява по програма „Топъл обяд“ към общината. Сътрудниците на „Каритас“ помагат на Марияна и с хранителни продукти, дарени от добри хора.

Ежедневните посещения на екипа на „Каритас“ карат Марияна да се чувства спокойна, защото има кой да се погрижи за здравето й и най-вече, защото в лицето на сътрудниците на „Каритас“ вижда приятели, с които може да споделя и които я разбират. Топлото и приятелско отношение на сътрудниците на „Каритас“ отнема болката, разсейва самотата и осмисля монотонните и не леки дни, изпълващи ежедневието й.

❣️Именно топлото, човешко отношение на сътрудниците на „Каритас“, съчетано с професионалните грижи за здравето и социалните потребности, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и става причина усмивката отново да изгрее върху старческото лице.

💓 Бъдете част от нашата кауза. Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек. ❣️

Може да изразите подкрепата си ❤️, като:

👉 Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

👉 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

👉 Дарите онлайн чрез модула за дарение на сайта ни.

👉 Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на Каритас:
РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

👉 Споделите този пост с приятелите и близките си.

👉 📖  Научете повече за кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“.