346 възрастни хора получиха дългосрочни домашни грижи от екипите на „Каритас“

През 2019 г. мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ помогнаха с професионални здравни и социални грижи на 346 възрастни хора от 14 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София. Екипите посещаваха в домовете им възрастните хора няколко пъти месечно, ежеседмично, а в някои случаи и ежедневно и им помагаха с комплексни услуги, пряко съобразени с индивидуалните нужди на всеки един възрастен човек. Ежемесечно бяха реализирани:

👉 2 656 посещения в дома;

👉 5 375 медицински услуги (медицински манипулации – взимане на кръв; грижа за кожа, рани, превръзки; следене на жизнените показатели и приема на медикаменти; здравни консултации; даване на обратна връзка за състоянието на възрастния човек на неговия личен лекар и др.);

👉 3 949 услуги на обгрижване (грижа за тялото – къпане, частичен тоалет, бръснене, смяна на уриторна торба, памперси и под.; общо мобилизиране – раздвижване; помощ при хранене; преобличане и т.н.);

👉 4 309 социални услуги (придружаване до лекар и други институции; поддържане на регулярна връзка с личния лекар, закупуване на медикаменти, заверяване на здравни книжки; помощ в домакинството – пазаруване и под.).

❣️ Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат.

Благодарение на Домашни грижи на „Каритас“:

👉 Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.

👉 Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.

👉 Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции.

👉 Възрастният човек получава грижи, внимание и разбиране, а с това и спокойствие и сигурност, от които има най-голяма нужда в своето ежедневие.

👉 Възрастният човек живее достойно.

Вярваме, че заедно можем да превърнем една благородна кауза в дълготрайна подкрепа за хората в нужда. Затова ви каним да се присъедините към нас.❤️

❣️Нека помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му, а всяка подкрепа, дадена от сърце и с мисъл за човека до нас, е безценна и може да промени живот. ❤️

Може да изразите подкрепата си ❤️, като:

👉 Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

👉 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

👉 Дарите онлайн чрез модула на сайта ни.

👉 Дарите по банков път, с основание за плащане:

Домашни грижи на Каритас:
РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България

👉 Споделите този пост с приятелите и близките си.

👉 📖 Научете повече за кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“.