Социални работилници „КаритАрт“

Социални работилници „КаритАрт“ са част от голямото семейство на „Каритас София“. Социалното предприятие работи в подкрепа на жени и деца в неравностойно положение, като чрез интерактивни занятия прокарва път на интеграцията и социализацията на уязвими групи хора в обществото.

Всяка седмица се правят арт работилници в центъра за работа с деца и младежи с увреждания „Благовещение”, центъра за работа с деца в риск „Готови за училище” и в центъра за интеграция на бежанци и мигранти „Св. Анна”.

Общата цел на социални работилници „КаритАрт“ е споделяне на приятни моменти, запознаване с нови култури и традиции и изработване на сувенири, доходите от които отиват в подкрепа на дейността и на уязвимите хора.

В „КаритАрт“ се изработват картички за различни поводи, значки и висококачествени глинени изделия, изделия от кожа, прежда и текстил.

Със закупуването на уникалните ръчно изработени продукти, вие подкрепяте хора в нужда и техните семейства, които имат ограничен достъп до пазара на труда. В „КаритАрт“ те изграждат и доразвиват личните и социалните си умения, придобиват увереност и се чувстват пълноценни членове на обществото.

„КаритАрт“ изпълнява и големи фирмени поръчки, като поема ангажимент да получите качествен и уникален продукт, който би задоволил и най-изискания вкус. Вярваме, че не е страшно да си различен, страшно е да си сам в различието си.

Изделията на „КаритАрт“ може да бъдат разгледани и закупени оттук.