Заедно можем повече

Фотография: Беуар Моса

За пета поредна година „Каритас София“ и партньори организираха благотворителния маратон „Баба Марта бързала“. Тази година той бе в подкрепа на деца в неравностойно положение и премина под мотото „Заедно можем повече“. Събитието се проведе на 10 март 2019 г. в Борисовата градина в София.

В благотворителното надбягване се включиха 165 участници, сред които бяха и деца и младежи с увреждания от център „Благовещение“, деца в риск от център „Готови за училище“, деца бежанци от регистрационно-приемателните центрове към ДАБ и бенефициенти от центъра за подкрепа на жени в неравностойно положение „Рождество Христово“. Всички заедно бягаха и се забавляваха, а най-добрите бегачи бяха наградени.

Освен маратона имаше и развлекателна програма и работилници по грънчарство, рисуване на лица, рисуване с хена и зумба. Посетителите имаха възможност и да разгледат и закупят арт изделия, направени от децата, посещаващи центровете на „Каритас“.

„Баба Марта бързала“ имаше за цел да покаже на децата в неравностойно положение, че не са сами, както и да повиши информираността сред българското население и да покаже, че да си различен не е страшно, а е страшно да си сам в различието си. Посланици на идеята бяха Деян Донков, Велика Камбурова, Маги Малеева, Георги Милков, Георги Къркеланов и Яна Ясенова.

Събитието бе реализирано в рамките на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), финансирана от Европейския съюз, с подкрепата на „Каритас България“.