И аз ползвам обществен транспорт

Фотография: “Каритас София”

Екипът на център „Благовещение“ към „Каритас София“ започна провеждането на обучителните модули в рамките на инициативата „И аз ползвам обществен транспорт“, имаща за цел да обучи деца и младежи с увреждания да пътуват безпрепятствено с обществен транспорт.

Първият обучителен модул бе свързан със запознаване с правилата за движение и възможностите на градския транспорт. Бе проведена и среща с представител на Центъра за градска мобилност, който разказа на децата и младежите как да се снабдят с билети и карти за пътуване и какво се изисква от тях при проверка от контрольор в превозно средство.

Фотография: “Каритас София”

През юли месец се проведе и вторият обучителен модул – реално пътуване с тролейбус №7. Деси, Силвия, Симеон и Георги, посещаващи център „Благовещение“, маркираха своите карти и бяха готови да ги покажат, когато на една от спирките се качи контрольор  и поиска да види техните пътнически документи. Други шестима младежи от център „Благовещение“ пътуваха с автобус по линия № 65, за да стигнат до тенис корт „Малееви“, където имаха тренировка по адаптиран тенис.

Инициативата се финансирана от програма „Социални иновации“ на Столична община и се реализира се в партньорство с Центъра за градска мобилност.