Летният лагер – място за опознаване на себе си и на другите

Фотография: „Каритас Русе“

За поредна година „Каритас Русе“ организира летен лагер за деца в уязвимо положение, посещаващи центъра за обществена подкрепа „Том Сойер”. Той бе проведен през юли месец в с. Вонеща вода, намиращо се във Великотърновска област.

Десет момичета и момчета и двама доброволци се забавляваха и учиха заедно около басейна и в околността. По време на летния лагер бяха проведени обучения, включващи игри за опознаване, сплотяване и интегриране в група. Децата взеха участие и в творческата сесия „Кой съм аз?”, която включваше упражнения за самоанализ и наблюдение. Разбира се, летните приключения бяха изпълнени и с много водни игри и занимания. В края на трите дни, децата получиха и грамоти за участие и принос към групата.

Ежегодният летен лагер, организиран от „Каритас Русе“, се превръща в един от най-чаканите моменти за децата, посещаващи центъра. Освен за сформирането на важни ценности у тях, той спомага и за създаването на много красиви и безценни спомени.