CARITArt – новото социално предприятие на „Каритас“

На 01.06.2018 г. стартира новото социално предприятие към център „Благовещение“ CARITArt, в което ще се изработват поздравителни картички с кауза.

Новата инициатива на „Каритас София“ цели да обърне внимание на проблемите на хората с увреждания, да се даде публичност на техните способности и таланти, както и да се възстанови “живата комуникация” между хората, чрез възможността да се общува чрез поздравителни картички на хартия, изпратени по пощата.

В социалното предприятие ще бъдат изработвани поздравителни картички за официални и лични празници, както и картички с отпечатани картини на художници с увреждания. „Ще заложим на висококачествени материали, уникални идеи и добра изработка, осъществявана от младежите с увреждания, посещаващи центъра, и техните родители, на принципа на групова и надомна работа“ – споделя Вяра Границка, ръководител на център „Благовещение“.

Социалното предприятие към център „Благовещение“ се реализира в рамките на дейността „ELBA 2: Развитие на социалната икиномика в Югоизточна Европа“.