Виртуална свещ за солидарност

По повод Световния ден на бежанците – 20 юни, нека всички запалим виртуална свещ за надежда в знак на солидарност с милионите хора по света, насилствено разселени от домовете им.

„Виртуална свещ за солидарност“ е инициатива на световното семейство на „Каритас“ организациите, чрез която се поставя края на международната кампания „Сподели пътуването“, имаща за цел да повиши осведомеността за хората, принудени да напуснат дома и родината си поради жестокостите на войната и да насърчи възможността бежанците и местните общности да се събират заедно, да споделят историите си и да укрепят доверието помежду си.

Може да запалите своята виртуална свещ за надежда тук. Нека споделим нелекия път на бежанците, с ясното съзнание, че споделеният път е пътят на любовта, разбирателството, съпричастността, солидарността и вярата. Именно „споделеността по пътя“ ни кара да помним, че зад думата „бежанец“ стои конкретно лице, със свои емоции, надежди и упования. И когато отворим сърцата си, изслушаме историите и разберем – всички различия се стопяват. Защото всички сме еднакви в общочовешките ценности, които живеем и споделяме.