Среща в парка

Животът е пътешествие, изплетено от шарени съдби и вълнуващи срещи. Всяка среща е едно ново приключение, което ни сближава, за да погледнем отвъд разликите и осъзнаем колко много си приличаме, независимо откъде идваме.

На 16 юни 2018 г. от 11:30 ч. до 18:00 ч. в Борисовата градина ще се проведе инициативата „Среща в парка“, чрез която ще бъде отбелязан Световният ден на бежанеца. Събитието се организира от Представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България с подкрепата на Столична община, Държавна агенция за бежанците, „Каритас София“, Си Ви Ес България.

Предвидена е разнообразна програма, включваща театрални и музикални изпълнения, български, афганистански, сирийски и кюрдски танци. През целия ден в шатри около сцената ще се провеждат ателиета и работилници за рисуване с къна, приготвяне на автентични арабски питки, бижута и сувенири, арт занимания за деца, игри, фотоизложба, VR прожекции и редица други занимания за малки и големи.

Инициативите и работилниците в рамките на събитието се организират от „Каритас София“, Си Ви Ес България, Инициатива за социално израстване, Burgers on the Road, Дружество за ООН в България, „Хлебна къща София“, Съветът на жените бежанки в България и други.

Програмата на събитието може да бъде видяна тук.