Сподели пътуването: световна седмица за действие

„Бъдещето на човечеството не е единствено и само в ръцете на политиците, на великите лидери, на големите компании. Да, те носят огромна отговорност, но бъдещето е – най-вече – в ръцете на онези хора, които разпознават другия като „ти“ и себе си като част от „ние“. Всички се нуждаем един от друг.“

Папа Франциск, TED talks, 2017 г.

В дните 29 септември – 6 октомври 2019 г. ще протече Световната седмица за действие, която се провежда в рамките на кампанията на световното семейство на „Каритас“ организациите „Сподели пътуването“.

Тази година Световната седмица за действие поставя акцент върху изкуството и има за цел да предизвика глобална вълна на солидарност, в която местните общности организират художествени дейности и събития съвместно с мигранти и бежанци. Използването на различни форми на изкуството, като фотография, музика, поезия, театър, илюстрира как културата на срещата, към която ни призовава папа Франциск, променя животи и нагласи.

Световната седмица за действие на „Каритас“ създава онова споделено пространство, в което „разпознаваме другия като „ти“ и себе си като част от „ние“. „Каритас“ вярва, че срещите и опознаването не само допринасят за промяна на дебата за миграцията, но и успешно разрушават страха, расизма и ксенофобията.

Повече информация за тазгодишната Световната седмица за действие и начините, по които може да се включите, може да получите, като ни пишете на имейл: info@caritas.bg.