Хиляди бежанци от Украйна получиха подкрепа от Католическата църква и „Каритас“

Католическата църква и „Каритас“ оказваме своевременна подкрепа на хората, избягали от войната в Украйна, потърсили закрила в България. От началото на конфликта подкрепихме близо 3000 бежанци, сред които: жени, майки с деца, възрастни хора (65+), хора с увреждания и многодетни семейства.

Освен с осигуряване на подслон в манастири на Католическата църква, в структури на „Каритас“ и в частни домове, помагаме на бягащите от войната с хуманитарна помощ, специализирани консултации, обучение по български език и съдействие за успешното им интегриране в България. Близо 50 от бежанците, на които помагаме, вече започнаха работа, а 13 деца са записани в детска градина и в училище.

Населените места, в които оказваме комплексна подкрепа на бежанците от Украйна, са: гр. Пловдив, гр. Раковски, гр. София, гр. Русе, гр. Свищов, гр. Белене, гр. Бургас, гр. Варна.

Благодарим на всички дарители и партньори за оказаното съдействие! Благодарим ви, че помагаме ЗАЕДНО на засегнатите от войната, останали без близки и дом, да усетят спокойствието и сигурността, от които се нуждаят, за да продължат живота си достойно!