Пътуващи приказки

„Пътуващи приказки“ е издание на „Каритас София“, представящо 15 приказки, написани от деца бежанци, принудени да напуснат своите домове в търсене на по-спокоен и безопасен живот. Освен оригиналните текстове, всяка история е преведена на български и английски език и е допълнена от автентична детска рисунка, вдъхновена от историята.

Нестандартният формат на книгата я прави интересна за малките читатели, като освен магията на детските приказки, тя предлага и интерактивна част, в която те ще могат сами да довършат рисунките.

„Пътуващи приказки“ има за цел да допринесе за положителните обществени нагласи към хората, принудени да търсят международна закрила, разкривайки тяхната култура и традиции, като прави непознатото познато и с това по-близко до нас.

Книгата е създадена с благотворителна цел. Събраните от нея средства ще бъдат използвани в подкрепа на семейства в неравностойно положение, търсещи международна закрила в България.