„Каритас България“ организира международен семинар, свързан с темата за миграцията

„Каритас България“ организира международен семинар, свързан с темата за миграцията, който се проведе в дните 26-28 октомври 2022 г.

Събитието бе открито от президента на „Каритас България“ – монс. Румен Станев. Сред присъстващите бяха представители на „Каритас Гърция“, „Каритас Северна Македония“, „Каритас Сърбия“, „Каритас Черна гора“, „Каритас Босна и Херцеговина“, „Каритас Албания“ и „Каритас Турция“, „Каритас Италия“ и „Каритас Испания“.

По време на събитието, участниците обсъдиха теми като „Какво е да си „Каритас“,  подкрепа на уязвими хора през призмата на мисията и ценностите на „Каритас“ и „Картиране на услуги на „Каритас“ за социално включване и интеграция на бежанци“.

Участниците имаха възможност да посетят и да се запознаят отблизо и с част от дейностите на „Каритас София“, свързани със социалното включване и интеграция на бежанци – център „Св. Анна“ и социалните предприятия  „КаритАрт“ и „Каристо“.

Събитието се реализира в рамките на инициативата „Регионален проект миграция“ (REMAP), която се изпълнява съвместно от осем национални „Каритас“ организации от региона на Балканите, сред които „Каритас България”. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на „Каритас Италия“ и „Каритас Испания“.