„Каритас София“ с отличие от годишните награди „Героите“

Фотография: Анелия Николова

„Каритас София“ и доброволците към организацията бяха отличени с приза „Супер практики“ по време на церемонията на връчването на първите годишни награди „Героите“. Инициатор на събитието е платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която чрез наградите цели да се даде гласност на добрите идеи и благотворителните инициативи, които променят съдби и създават по-добра среда за живеене.

„Каритас София“ и доброволците на организацията получиха приза „Супер практики“ за заниманията си с децата, младежите и възрастните хора, търсещи закрила и настанени в приемателните центрове към Държавната агенция за бежанците, както и в центъра в Бусманци (реализирани по проект „Бежанци“, съвместно със „Си Ви Ес“); за обучителните дейности и комплексната подкрепа, която оказват на деца и семейства от квартал „Факултета“, посещаващи центъра „Готови за училище“ към „Каритас“; за подкрепата към хора, получили бежански или хуманитарен статут и живеещи в София, помагаща им да опознаят по-добре езика, културата, обичаите и нравите в България (реализирана в рамките на Менторската програма на „Каритас“).

Церемонията по връчване на първите годишни награди „Героите“ се състоя на 11 май 2017 г., а неин специален гост бе президентът Росен Плевнелиев. Сред наградените бяха доброволци, организации, компании, правещи добро на хора в уязвимо положение, както и журналисти, отразяващи благотворителността чрез своите материали.