„Каритас България” ще бъде домакин на визитата на Карен Джеймс от „Католически служби за помощ“

По покана на „Каритас България”, на 25. 01. 2016 г. в България ще пристигне Карен Джеймс – представител на „Католически служби за помощ“ (КСП), ангажирана с темата за бежанците.

По време на престоя й, г-жа Джеймс ще бъде запозната с дейностите на „Каритас“ в България в подкрепа на бежанците, по-конкретно – касаещите социалното подпомагане и интеграция, както и дейностите, заложени в Националната концепция за бежанците за 2016 г. на „Каритас“.

В изготвената от „Каритас България” програма за неколкодневния престой на г-жа Джеймс са предвидени: участие, заедно с представител на „Каритас България”, в среща на тема „Работата на неправителствените организации с мигранти, търсещи убежище и бежанци“, организирана от „Европейския икономически и социален комитет“ (консултативен орган на ЕС); посещение на консултативния център „Света Анна“ на „Каритас София“, както и Бежанско-емигрантската служба на БЧК; среща в представителството на Висшия комисариат за бежанците към ООН, посещение на Дома за временно настаняване на чужденци в село Бусманци, посещение на приемателните центрове към Държавната агенция за бежанците, намиращи се в кварталите „Овча купел“ и „Военна рампа“ в София, участие в координационната среща на Държавната агенция за бежанците с неправителствените организации в България.