„Баба Марта бързала” – благотворителна инициатива в подкрепа на бежанците

В деня, в който всички българи се закичваме с бели и червени конци за здраве и щастие, ще се обърне специално внимание към хората, принудени да бягат от домовете си. Под мотото „Баба Марта бързала”, „Каритас София” и „Си Ви Ес България” организират забавно бягане в подкрепа на бежанците. Събитието ще се проведе на 1 март в Борисовата градина (гр. София) от 11ч.

Целта на надбягването е да повиши информираността за бежанците и хората, търсещи убежище в България, както и да събере средства, които да осигурят продължаване на дейностите по обучение и образование на деца, младежи и възрастни бежанци и търсещи закрила, настанени в центровете във „Враждебна”, „Овча Купел” и „Военна рампа” в София.

Инициативата се реализира в рамките на проект „Бежанци” на „Каритас София” и „Си Ви Ес България”, предоставящ образователна помощ и широк спектър от дейности за деца, младежи и възрастни бежанци и търсещи закрила в България. Вече четвърта година доброволци участват в дейностите по обучение и образование на бежанци, настанени в центровете във „Враждебна”, „Овча Купел” и „Военна рампа” в София и им помагат да се адаптират по-лесно в българското общество. Над 200 доброволци са участвали в дейностите, обединени от желание да работят и всеки да допринесе с най-доброто от себе си.