„Каритас Бургас“ помогна на бездомен човек да започне живота си отново

Екипът за мобилна и стационарна грижа за бездомни хора към „Каритас Бургас“ помогна на бездомен човек да започне живота си отново. Александър е на 37 години и е от село в Северна България. Екипът на „Каритас“ го намира близо до автогарата в Бургас, в окаяно положение. Той е мръсен, безпаричен, бездомен и отчаян. Имал е уговорка да започне работа в Бургас, но това не се е случило и се оказва на улицата.

Екипът на „Каритас Бургас“ го взима и му оказва нужната подкрепа. В центъра за мобилна и стационарна грижа Александър получава възможност да се изкъпе, да облече чисти дрехи, получава и медицинска грижа и емоционална подкрепа. Грижите не спират дотук. Сътрудниците на „Каритас“ осъществяват връзка с работодател, готов да наеме бездомни хора в строителната си фирма, и помагат на Александър при явяването на интервю. Той е нает и започва работа.

Няколко месеца по-късно Александър вече е ръководител на строителна група във фирмата. Има квартира, която харесва, и – на свой ред – се опитва да помага на други бездомни хора да възвърнат живота си.