90 бездомни и бедни хора в Бургас получиха пакети с храна и топъл обяд от сътрудниците на „Каритас“

Фотография: архив “Каритас Бургас”

90 бездомни и бедни хора в Бургас получиха пакети с храна от екипа на Центъра за мобилна и стационарна грижа към „Каритас Бургас“. Храната е предоставена от Българска хранителна банка и е ценно допълнение към ежедневния топъл обяд, който екипът към мобилния център предоставя на бездомните хора от града.

Освен с обяд, сътрудниците на „Каритас“ помагат на бездомните от града с лекарства, дрехи, обувки, социални консултации, съдействие пред институции, издаване на документи. Едновременно с подкрепата, оказана на местата, обитавани от бездомни хора, „Каритас“ създаде и стационарен център, където бездомните хора могат да се изкъпят, да изперат дрпехите си и да получат нови от сътрудниците на „Каритас“.

През 2016 г. сътрудниците на „Каритас“ към Центъра за мобилна и стационарна грижа за бездомни хора раздадоха 2700 топли обяда, оказана бе комплексна професионална грижа на 67 бездомни хора, 109 бездомни хора се възползваха от възможността да се изкъпят и да изперат дрехите си в стационарния център.