Училище на „Каритас“: въвеждащо обучение в гр. София

Над 30 сътрудници на „Каритас София“ и на „Каритас България“ взеха участие във въвеждащо обучение на Училище на „Каритас“. Обучението, предназначено за новопостъпили сътрудници, се проведе на 29 март 2023 г. в гр. София.

Лектори бяха отец Петко Вълов – представител на католическата епархия „Св. Йоан XXIII”, и г-н Емануил Паташев – генерален секретар на „Каритас България“. Те запознаха участниците с ключови теми, като: „Социалното учение на Католическата църква”, „Ценности, мисия и принципи на „Каритас”, „Социално-педагогическа роля на „Каритас”, „Актуални дейности на местно, регионално, национално и международно ниво”.

Част от обучението бе проведено в катедралния храм „Успение Богородично“, където присъстващите, потопени в атмосферата на изящно изрисуваните стенописи и иконостас, бяха запознати с църковната символика в християнството.

Училище на „Каритас“ е учебен център, реализиращ обучения за повишаване професионалния капацитет и мотивацията на сътрудниците на „Каритас”. Обученията се провеждат от мобилни екипи от преподаватели.