„Щедрата кошница“ помогна на над 300 бедни хора от 3 населени места

Благодарение на „Щедрата кошница“ – кампанията на „Каритас Витания“, за Рождественските празници бяха подпомогнати над 300 бедни и уязвими хора от 3 населени места – Раковски, Болярино и Белозем.

На нуждаещите хора бяха дарени пакети с хранителни продукти, съдържащи брашно, олио, оцет, захар, сол, бобени изделия, лютеница, консерви, пастет, бисквити, вафли, мед, сирене, колбас, кашкавал, кисело мляко, доматено пюре, макаронени изделия, фиде, ориз, кисели краставички и под.) и пакети със санитарни материали: белина, сапун, препарат за миене на съдове, перилен препарат, дезинфектант, 5 бр. маски.

В кампанията се включиха над 200 дарители от цялата страна – физически лица и фирми, и около 30 доброволци на „Каритас“, които се включиха в пакетирането и разнасянето на продуктите.

Кампанията на „Каритас Витания“ „Щедрата кошница“ стартира в Деня на „Каритас“ – 14 ноември 2021 г., със събирането на хранителни и санитарни продукти от първа необходимост и приключи с тяхното раздаване в дните преди Рождество Христово.