Миграция, взаимодействие, развитие

Скъпи колеги, партньори, съмишленици и приятели,

Каним ви на 26 юни (сряда) да вземете участие в организираното от нас събитие „Миграция, взаимодействие, развитие“, по време на което ще представим доклада „Българският миграционен парадокс – позитивна интеграция и негативен политически дискурс“, подготвен от проф. д-р Анна Кръстева. Ще разговаряме за явлението миграция в неговите широки аспекти и взаимовръзката му с устойчивото развитие на днешния все по-глобализиращ се свят.

Ще се радваме в неформалната и предразполагаща атмосфера на „+ това“ и на чаша ароматно кафе да обменим мнения по въпросите за реалното лице на миграцията у нас, митове и реалности, свързани с миграцията в България, миграцията и развитието и взаимовръзката между тях.

Програма на събитието:

Място: „+ това“ , ул. „Марин Дринов“ № 30

10.00-10.30     Регистрация

10.30-10.45     Откриване:  Емануил Паташев, „Каритас България“

10.45-11.00     Въведение в темата: Светлана Гьорева, „Каритас България“

11.00-11.30      Българският миграционен парадокс – положителна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс: проф. д-р Анна Кръстева, НБУ

11.30 -12.00   Миграция и развитие – през погледа на Международната организация по миграция: г-жа Милена Николова, МОМ

12.00-12.45    Дискусия

12.45 – 13.00  Обобщение и закриване

Срещата се реализира в рамките на инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), осъществяваща се с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз за образование за развитие и повишаване на осведомеността.