С вашата помощ достигаме до уязвимите хора

DHL Express Bulgaria и Ники“ ЕООД подкрепиха мобилните екипи на „Каритас София“, помагащи на нуждаещи се хора на територията на София, чрез дарения за гориво.

За да бъдем близо до едни от най-уязвимите хора в обществото – възрастните хора и бездомните, „Каритас“ развива услуги от типа „мобилна грижа“. На територията на София функционират два мобилни екипа на „Каритас София“ – единият, част от центъра за Домашни грижи, посещава нуждаещи се възрастни хора в техните домове и им помага в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния им живот. Другият екип – ежедневно обикаля местата в София, в които има бездомни хора, среща се с тях и им оказва здравна, социална и психологическа подкрепа.

Едно от големите предизвикателства за „Каритас“ е да се осигурят достатъчно средства за гориво, така че хората, с които работим, да получат необходимата подкрепа. Затова сърдечно благодарим на DHL Express Bulgaria и „Ники“ ЕООД за техните дарения, чрез които мобилните екипи на „Каритас“ ще продължат да достигат до хората в нужда.

Ако и вие искате да помогнете, може да направите това по някои от посочените тук начини, като в основанието за дарение напишете каузата, която подкрепяте.

Благодарим ви, че помагаме заедно!