Световна солидарност за премахване на бедността

Днес отбелязваме Международния ден на благотворителността! Темата тази година е „Световна солидарност за премахване на бедността“. Това събитие подчертава силата на благотворителността да променя човешки животи и да превръща света в едно по-добро място за живеене.

Като организация на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно. Ежедневно оказваме комплексни грижи в домовете на нуждаещи се хора, в центрове и мобилни кабинети на „Каритас“.

През отминалата година подкрепихмеблизо 28 000 нуждаещи се хора, сред които: възрастни хора (65+), бездомни хора, деца, младежи и пълнолетни хора с увреждания, деца и семейства в риск, бежанци от Украйна и от други страни на произход.

Бъдете част от нашите каузи и нека ЗАЕДНО продължим да правим живота на хора в трудна ситуация по-смислен и пълноценен! Може да изразите своята съпричастност, като:

  • Дарите 1 лeв или станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лeва чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 (за всички мобилни оператори).
  • Дарите по банков път:

КБС Банк България
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: посочете каузата, която подкрепяте
Титуляр на сметката: „Каритас България“

  • Дарите онлайн чрез модула на сайта ни.
  • Споделите каузите с приятели и познати.

Благодарим ви, че помагаме ЗАЕДНО!