Подарък за папа Франциск

Подаръкът за папа Франциск, който българската делегация, начело с премиера Кирил Петков, дари на Светия отец по време на визитата на 23 май 2022 г., бе изработен от самотните майки и сътрудниците на център „Рождество Христово“. Подаръкът представлява ръчно изработена от вълна сцена на Рождество Христово.

Център „Рождество Христово“ помага на самотни майки и техните деца от 1999 г. Създаден е от Католическата Апостолическа екзархия и „Каритас“, по инициатива на папския съвет „Cor Unum”, като част от програмата на папа Йоан Павел ІІ „100 проекта на Светия отец“.

„Нека тази мила рождественска сцена, направена с много любов и старание в арт-работилницата на нашия социален център, да предаде на Светия Отец Папата най-топлите чувства и голямата благодарност на всичките 57 жени и техните деца, на които центърът помага“ – споделят в писмото си до папа Франциск, придружаващо подаръка, сътрудниците на център „Рождество Христово“.

Вижте повече тук.