Годишен отчет на „Каритас България”

Излезе годишният отчет на „Каритас България“ за 2020 г. – година, която ни подложи на големи изпитания – на глобално, лично и професионално ниво. Пандемията, която ни сполетя тогава и продължава и днес, ни накара да преосмислим ценностите си, направи ни по-креативни и изостри уменията ни да се справяме в трудните ситуации. Припомни ни и затвърди едни от основните ценности на „Каритас“ – благотворителната организация на Католическата църква – да не изоставяме най-безпомощните, които в ситуация на криза стават още по-уязвими.

От настоящето издание може да научите какви дейности и услуги реализирахме през отминалата 2020 година, какви групи от хора подкрепихме и по какъв начин, кои бяха ключовите ни инициативи и благотворителни кампании.

Благодарим на всички дарители, партньори, сътрудници, доброволци и приятели, които безусловно и всеотдайно ни подкрепиха в работата ни през тази нелека годината. С вашата помощ, вярваме, успяхме да направим живота на хора в трудна ситуация по-смислен и пълноценен.

Изданието може да бъде прочетено тук.