Какво е дом?

„Каритас България“ стартира кампанията „Какво е дом?“,  имаща за цел да насочи вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

Темата за миграцията ни занимава ежедневно – в медиите, в разговорите със семейството и приятелите, в училище. Трудно е да се ориентираш в нея:  Защо мигрират хората? Как  създават нов дом на друго място? И защо това е нещо, което трябва да ни интересува?

Може би, защото миграцията е неотменима част от човешката история и право на всеки. Всяка причина за миграция е основателна причина – независимо дали е породена от лични мотиви, политическа или икономическа ситуация.

Идеята на кампанията „Какво е дом?“ е да потърси смисъла на понятието „дом“ за всеки от нас – място, чувство, усмивка, момент от миналото. Защото всеки човек, независимо от това къде се намира, заслужава да се чувства у дома.

Споделете каузата с #whatishome.

„Какво е дом?“ е част от 3-годишната инициатива „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), финансирана от Европейския съюз.