Ден на „Каритас“

„И към сиромаха простирай ръката си“ (Сир 7, 35)

„Да протегнем ръка, това разкрива преди всичко на този, който го прави, че в нас съществува способността да изпълняваме жестове, които придават смисъл на живота. (…) Да протегнем ръка е знак: знак, който веднага ни напомня за близостта, солидарността и любовта.“

Папа Франциск, послание за Световния ден на бедните, 2020 г.

Денят на „Каритас“ е ежегодна инициатива на всички сътрудници на „Каритас“ в България, която отбелязваме в неделята след 13 ноември – деня на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат.

Денят на „Каритас“ е момент на споделеност, който ни сплотява и ни напомня, че благотворителната организация на Католическата църква – „Каритас“, е служение на бедните и изпитващите страдание.

Инициативата съвпада с обявения от папа Франциск Световен ден на бедните и насочва внимание към хората, изтласкани в периферията на света и на живота, изоставени и забравени в своето страдание.

По повод тазгодишния Ден на „Каритас“: 15 ноември, организираме Информационна седмица, която ще протече в дните 9-15 ноември. По време на тази седмица сътрудниците на „Каритас“ ще проведат инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора и на дейности на „Каритас“, чрез които организацията помага на хора в уязвимо положение.

Има много начини, чрез които може да подадете ръка на хора в нужда:

👉 УЧАСТВАЙТЕ в дейностите на „Каритас”: Вашите личностни и професионални умения ще бъдат истински дар за тях.

👉 ДАРЕТЕ: Вашите средства ще подпомогнат нуждаещи се хора и дейности на „Каритас”, чрез които организацията им помага. Може да дарите:

  • по банков път:

Първа инвестиционна банка
IBAN: BG37 FINV 9150 12BG N08K MX
BIC: FINVBGSF
Основание за плащане:
Титуляр на сметката: Каритас България

 

  • чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

За повече информация и за това как да бъдете съпричастни с инициативите за тазгодишния Ден на „Каритас“, може да се обърнете към организацията на „Каритас“ във Вашето населено място.