„Щедрата кошница“ отново зарадва нуждаещи се хора

Фотография: “Каритас Витания”

Благотворителната инициатива на „Каритас Витания“ „Щедрата кошница“ отново зарадва нуждаещи се хора за коледните и новогодишните празници.

На 23.12.2019 г. доброволците от местната структура на „Каритас Витания“ в гр. Раковски посетиха бедни, болни, самотно живеещи хора и семейства, изпаднали в нужда.  Те занесоха в домовете им хранителни продукти, с които да посрещнат коледните и новогодишни празници, но заедно с това и много усмивки и топлина.

Фотография: “Каритас Витания”

Тази подкрепа стана възможна благодарение на щедрите сърца на много хора, включили се в ежегодната инициатива „Щедрата кошница“ на енорийската „Каритас Раковски“ и взели участие в  благотворителните базари, организирани от „Каритас Витания“.

Съдействие оказаха и собствениците на ферма „Йовчеви“ – гр. Раковски, които в деня на раздаването предоставиха буркани с вкусно кисело мляко. Също така и децата, които се включиха в коледните работилници на ЦОП – Раковски, и ръчно изработиха вкусни бисквити за хората в нужда. Подкрепа оказа и фирма „Виомода“ – гр. Пловдив, чиито служители събраха средства и закупиха хранителни продукти, а след това ги предоставиха на „Каритас“, за да достигнат до възрастни и самотни хора.

Благодарим на всички вас, които не останахте безразлични към хората, изпаднали в страдание. Благодарим ви, че помагаме заедно!