„Каритас Бургас“ и БНР – Бургас с кампания в помощ на нуждаещи се хора

„Каритас Бургас“ и БНР – Бургас провеждат кампания в помощ на деца от социално слаби семейства и възрастни, живеещи под прага на бедността от различни уязвими групи.

Целта на инициативата е да се съберат материални помощи за деца над 7 години, като и за мъже и жени, останали без дом или изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона.  Приемат се употребявани, но добре запазени – дрехи и обувки (мъжки, дамски, детски; за всички сезони); детски играчки, книги и учебни пособия; спално бельо, одеяла, завивки.

Всеки, желаещ да помогне, може да занесе даренията си в БНР – Бургас, ул. „Филип Кутев“ №2 или в офиса на „Каритас Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“, бл 57, вх. 8, партер.

Събраните дарения за деца ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца от Малко Търново и с. Маринка. Материалната помощ за възрастните ще бъде разпределена между нуждаещи се от Бургас и региона.

Кампанията ще продължи до края на месец март.

Интервю с отец Михал Шлахцяк – управител на „Каритас Бургас“ и член на Управителните съвети на „Каритас София“ и „Каритас България, за инициативата може да чуете в звуковия файл тук.